walking on a dream

Hej hej hemskt mkt hej!

Allt ar fortfarande kanon bra har! jag trivs forvantansfullt bra faktiskt.
Forra helgen hade vi grillkvall i vart hus, avskedsmiddag for nagra...
sen akte vi till pilanos och dansade och sedan till cape to cuba.

jag har fatt ett jatte konstigt bett pa min arm, de andra sa att jag var tvungen att ga till doktorn sa fort som mojligt for dom trodde det var skabb.. mm skabb, hur nice lat inte det? iaf, det ar endel som haft det har och det ar smittsamt. sa jag gick till doktorn forra lordagen och kollade upp det. men han sa att det inte var skabb (tur!), han visste inte riktigt var det var, men jag fick iaf nagon salva och antibiotika som jag skulle ta, sen sa han att jag skulle komma tillbaka pa torsdag igen. sa jag gick tillbaka, och det var fortfarande inte battre. fick en ny salva, sa nu borjar det se lite battre ut iaf. ska tillbaka pa torsdag igen.
..

Nar jag tanker tillbaka pa dagarna hemma sa kanns det som att mina dagar bestod av att "inte gora sa mkt". har ar det verkligen helt annorlunda, har kanner man sig behovd och uppskattad varje dag.
nar man kommer till projektet och man blir omfanmnad av barnen och dom sager att dom har saknat os. det kan vara den perfekta borjan pa en ny dag.
vi har ingen aning om hur barnen har det hemma, men det vill vi inte veta heller.. jag har hort att vissa har det valdigt daligt hemma.. vissa dagar kan man verkligen se pa vissa barn att dom ser sa nedstamda ut, da brukar jag satta mig bredivd, da brukar dom oftast krypa  upp i mitt kna och soka efter narhe, man behover inte saga ngt for jag tror att den tryggheten och den kramen racker langt.

Pa hope center som jag varit pa i 3 veckor nu ar det 18 barn. 8 yngre och 10 aldre runt 5-6 ar. det drivs bara av GVI sa det ar lite mer struktuerat. dom har berattat att nastan alla av barnen dar har det jobbigt hemma. drogmissbrukande foraldrar osv..
vi har 2 lektioner om dagen 30 min langa. vi lar dem alfabetet, siffror, farger, arstider, veckodagar osv.. vissa av barnen ligger nangt efte, vi har tex arbetet med nummer 3 i ungefar en vecka, och vissa vet fortfarande inte hur en 3a ser ut. vissa har aven svart med fager osv, vi arbetade med fargen gron i tisdags, nar lektionen var slut pekade vi an en gang pa fargen gron och fragade barnen vilken farg det var "rosa? bla?" svarade dem i ca 10 min.. neeej det ar fortfarande grooon! haha. jag menar nar man ar 5 ar ska man val anda veta hur gron ser ut.
2 av barnen ar ifs valdigt duktiga, dem kan skriva sitt namn osv, sa det ar inte alltid det lattasta att veta hur man ska undervisa pa basta satt.
det jag mest av allt vill ar att barnen kan komma in pa skolan sen. men som sagt alla barnen ar helt underbara, jag alskar varenda en. och jag alskar att vara pa projektet aven om vissa dagar kan vara lite jobbiga.

Hoppas ni har det bra hemma! aven om jag har fullt upp varje dag, sa tabker jag pa er hela tiden.

halva tiden..

linda lanka min blogg i hennes blogg.
sa dar gick vi fran 2 lasare till 22. inte daligt!

imorgon ar det fredag! vilket innebar kort dag pa projektet, sen ga till kalk bay, sen grill kvall med alla hemma i vart hus, efter det utgang. Ja Gunilla, det blir en hel del festande.. trodde inte riktigt det heller.
men roligt har vi det iaf! ah ja gud vad jag har det bra!

..
o en sak till, jag har sett en haj och 3 valar.


fragan ar..

fallskarmshoppning eller inte?
..
ngt jag alltid velat gora, men vagar jag?


dom kallar oss swedish house mafia

ja sa sjonk vi ner till 2 lasare.

I onsdags madde jag battre igen, sa jag var tillbaka till hope. Det var en riktigt bra dag. Vi skulle arbeta med bokstaven U, sa vi gjorde uniformer av plastsackar och for att gora det lite roligare sa hade vi face paint. alla barnen tycte det var jatte kul. fast det roligaste av allt den dagen var nog nar en 3 arig liten pojke satt sig vid vagkanten och droog ner byxorna och borjade bajsa. jag fick syn pa honom forst och da skrek han -teacha teacha toilet paper!
haha. tur att jim var dar sa han fick losa allt.
pa kvallen hade vi social night, da fick vi gora teater. ja ni kan ju gissa hur bra det gick.. haha fyfan. skrattade som fan.
torsdag.
bra dag pa hope.
efter projektet gick vi till baren pa main street och drack lite cider.
gick tillbaka till huset och planerade morgondagens lektion. Linda ringde ocksa, vi pratde tp en halvtimme.. ah vad jag saknar henne! helt sjukt att vi inte pratar varje dag som vi brukar gora. helt sjukt att jag inte vet vad hon gor varje dag och att hon inte kan uppleva allt roligt jag ar med om.

fred.
Regn!.. kallt som fan den dagen.
kort dag. kom hem runt halv 2.
nar det slutat regna akte jag eme, pea rachel o lewis till simons town och kollade pa pingviner. haha det var sjukt trakigt.. fan va fula pingviner ar. men jaa nu har man sett det coksa.
vi kopte lite cider,  tog taget tillbaka, kopte mat pa kfc, vi hade huset for oss sjalva for alla var i kapstaden, sa vi satt och at massa mat och spelade spel.

lord.
gick till kalk bay med eme, pea o lewis. kollade i afferer och at lunch o kollade fotboll.
sen ringde lewis telefon, det var shante (rn som jobbar pa kiddies) hon berattde att hon o dylan (en till som jobbar pa kiddies) var i huset. for lewis hade typ sagt att dem kunde fojla med oss ut i helgen. men dem hade sagt att dem inte hade oengar till det. da hade lewis sagt typ pa skoj att han kunde betala for dem..
sa iaf dom var i huset och sa att dem garna ville folja med oss ut.
sa vi gick hem och fixade iordning oss. drack lite pinacolada. sen tog vi taxi in till kapstaden och motte upp alla andra. spelade biljard och lyssnade pa skon musik. jag tror shante och dylan hade det riktigt roligt, shante ar typ varldens snallaste, bjod henne pa drinkar och hon var sa tacksam.. helt sjukt att hon verkligen bor har i en helt annan miljo, tror verkligen dem uppskattade att dem fick foljamed ut och att vi bjod dem pa allt. kommer verkligen sakna henne nar jag aker hem.. har lovat att skriva till henne. sa masta ta reda pe hennes adress. jaja iaf vi gick till en annan bar. och sen gick vi till ett annat stalle, men det var skit litet dar. sa jag eme, pea och rachel gick till stallet bredvid. dar var det riktigt kul. dem spelade bra musik, alla var konstiga, roliga och trevliga. alltsa perfekt typ. vi bestallde massa drinkar och pratade med random folk. vi akte hem runt 4, sa kom hem runt 5.

sond.
sov lange. fint vader! hade fortfarande huset for oss sjalva vilket vi alskar. la oss utanfor huset vid poolen och solade. Gick och kopte pizza cholkad och chips och kollade pa how i met your mother hela kvaellen. alltsa tjockiskvall igen.

mand
Georgi aker hem..
varm dag! genrep fran veckan, men ingen av barnen kmr ihag ngt.. forutom typ 2. sjukt frustrerande..
Kim fyllde ar, sa vi akte till en jatte fin restaurange och at middag. svin dyrt men svin gott.

aah fan det ar sa mycket jag vill skriva. och  forlat for att jag skriver sa sjukt javla daligt. men kanner mig stressad som vanligt. maste ga tillbaka till huset och ata kvallsmat nu....
linda vill att jag ska skriva allt om hur alla personerna ar i huset osv. det ska jag forsoka gora ngn dag. men jag kan iaf saga att alla ar jatte snalla och jag tycker om alla jatte mycket!

ah nu ska jag ga hem och ata massa lasagne! de ni.

2 veckor

Heeej alla 3 lasare jag har varje dag!
Nej men visst, det ar jatte kul att ni foljer bloggen. o kul att sa manga vill lasa;) HAHA!

Men iaf, jag har det som sagt jatte bra! vadret borjar bli battre o battre. men fortfarande lite kyligt.
Dem forsta tva veckorna var jag pa kiddies corner och arbetade, det var ca30 barn dar varje dag. sa vi hade fullt upp varje dag. ah alla barn ar sa sota, aven fast jag hatar dom sa alskar jag dom<3

i helgen sa hade vi grillkvall i vart hus med alla, for vi hade avskedsmiddag med Gracie och Juan... ah det va lite sorligt:( pa dagen hade vi kort dag. sa efter det gick jag, emelie petra, juan, kim, claire, och sammi till kalk bay och kollade runt lite och lunchade. jag och emelie kopte lite vin.
dem andra kom over till oss runt 8. at god mat, drack vin och spelade ol spelet.
vi skulle egentligen ga ut, men det var bara jag o emelie som ville tillslut, sa vi akte hem till det andra huset ist kl 12 pa natten. nagra gick o sov. medans jag emelie, petra rachel, juan, lewis och gracie var uppe.
tog taxi hem runt halv 3.

lordag.
gick upp runt 8. ratt sliten. gick till staranden och motte upp juan, lewis, gracie, sammi och claire.
at frukost vilket bestod av pommes och vafflor med glass.
efter att vi sagt hejda till gracies sa akte jag eme, pea, rachel o lewis till kapstaden till ett backpackers hotell. lamnade av vara vaskor, sedan akte vi till table mountain och borjade klattra.
haha det va helt galet varmt den dagen sa svetten rann och vi kampade riktigt hart for att ta oss upp. det tog ca 1 h och 40 min for mig o rachel och ca 2 h for eme pea o lewis. jaklar va vi var stolta nar vi kom upp!
det var riktigt roligt! o vilken utsikt! helt otroligt. har tagit massa bilder som ni kommer fa se sen nar jag kommer hem.
pa kvallen motte vi upp juan och sen gick vi ut o at. sen gick dem andra ut, jag kande mig sjuk, skit forkyldining!!
sa jag stannade hemma (pa hotellet).
kl halv 4 kom dem andra hem o vackte mig.


sondag
juan akte hem.
gick upp kl 8. lewis blev av med hans bankomatkort.. givk pa stan. at frukost. akte hem.
det kom 4 nya tjejer till huset:) en svensk till som ar lika gammal som jag. sen 1 fran new york och 2 fran australien.
det kom aven 4 nya tjejer till det andra huset. sa vi gick till baren och drack valkomstdrink, sen hem till vart hus och at mat med alla.


mandag
sista dagen pa kiddies:(
kort dag, gick o lamndae tvatt. gick o handlade lite.

tis
forsta dagen pa hope center. det gick bra o det var kul. ganska skont for dar ar det vara 18 barn.

o idag ar jag hemma for jag har inte matt sa bra. forkyld....
sa jag trost ater choklad. hehe.
ikvall ska vi ha social night med alla. sa da ska vi leka lekar osv.

imorgon ska jag forhoppningsvis tillbaka till hope.

hoppas jag ar frisk till helgen!
da ska vi forhoppningsvis aka o se pa pingviner.

om ni undrar ngt sa ar det bara o fraga! jag emnar jag skriver knappt upp  halften det jag ar med om, for det ar sa otroligt mkt man har att gora varje dag. fullt upp hela tiden! sa det ar lattare for mig att veta vad jags ka skriva om ni fragar:)

LOVE!
/ Marlin, (som typ alla kallar mig for det ar tydligen sa svart att saga Malin)
puss

:)

hej!
helgen har varir kanon! vi har varit i kapstaden och atit med alla volontarer. i lordags akte vi ocksa till kapstaden och shoppade, eller jag hittade inget men iaf.
vi akte hem och at, sen gick vi till det andra huset och ahde filmkvall.
sen gick vi hem och spelade kort hela natten.
i sondags sov vi lange, sen gick vi till det andra huset ch at pizza och sag film.
innan jag akte sa alla till mig att jag skulle ata upp mig lite, for vi trodde att jag typ bara skulle ata fisk o sant som jag inte gillar..
men neeej! jaklar vad vi ater, vi ater rostad macka med jordnotssmor varje morgon. macka till liunch. och till kvallsmat ater vi typ pasta o kottfarssas, korv potatis o ja massa kolhydrater, sen ater vi massa chips o massa choklad varje dag.. sa om jag kmr vara smal nar jag kmr tillbaka? njaa dont thnk so...
haha masta sluta upp med allt onyttigt. igar gicvk vi ifs powerwalk till staranden. vadret ar sadar, gar med lang byxor o tjock troja varje dag. i helgen har det faktiskt varit kallt. det ar ifs ratt skont att det inte ar for varmt. men hoppas det blir lite soligt till helgen. da ska vi formodligen pa vinprovning.
masta kila! dem andra ar redan klara.
sorry att jag inte skriver sa mkt. far forsoka nan annan dag.
hoppas ni har det bra!
tanker pa er.



RSS 2.0